Vad kostar en tillbyggnad?

Vad det kostar att göra en tillbyggnad beror på flera faktorer. Först och främst spelar ytan en stor roll men det är långt ifrån allt som räknas. Här är några av de viktigaste faktorerna för att avgöra kostnad för en tillbyggnad.

Faktorer som avgör pris för tillbyggnader

Här är några av de viktigaste faktorerna som avgör pris och kostnad för att göra en tillbyggnad i Stockholm:

  • Yta: Att bygga ut en större yta är dyrare än en liten. Räknat per kvadratmeter blir priset dock nästan alltid lägre för större tillbyggnader. 30 kvm är t.ex. nästan alltid dyrare än 15 kvm men inte per kvadratmeter räknat.
  • Hantverkare: Priset varierar mellan olika hantverkare. Om du väljer en entreprenör som Allerskog & Krantz för tillbyggnad i Stockholm kan du lita på att du får ett rättvist pris.
  • Typ av entreprenad: Totalentreprenad är dyrare än utförandeentreprenad sett till själva byggkostnaden. Räknar du in din egen tid och energi kan totalentreprenad mycket väl vara det billigaste alternativet.
  • Plats: Var någonstans i Sverige du bor påverkar kostnaden. Allerskog & Krantz har mycket konkurrenskraftiga priser för tillbyggnader i Stockholm.
  • Komplexitet: Hur många detaljer, val av material, inredning och specialutformningar påverkar priset. Ska du bygga i två våningar blir kostnaden också större (men troligtvis inte per kvm).
  • ROT-avdrag: Genom att göra ROT-avdrag på din tillbyggnad får du ner priset rejält.
  • Bygglov: Det är inte alla utbyggnader som kräver bygglov. Kostnaden för bygglov varierar från kommun till kommun. Vanligtvis kostar det några tusen kronor.
  • Arkitekt: Att anlita en arkitekt kostar givetvis mer än att använda en standardlösning. Samtidigt höjer det sannolikt värdet på din fastighet.

En kostnadseffektiv entreprenör

Allerskog & Krantz har jobbat med tillbyggnader, utbyggnader och ombyggnader i Stockholm i flera decennier. Vi vet vad som krävs för ett lyckat projekt. För dig som kund är vår erfarenhet din trygghet. Det innebär att du får ett resultat med högsta kvalitet och till rätt pris.